Retouren en reclamaties

Om uw retourmelding zo soepel mogelijk te laten verlopen en snel te kunnen afwikkelen, willen we u vragen rekening te houden met het onderstaande:

Melding

 • Voor het aanmelden van een retour of reclamatie vragen we u altijd het reclamatieformulier volledig in te vullen en een scan of foto hiervan te sturen naar info@vanswaay.nl.
 • Voor het aanmelden van retouren hanteren wij de volgende termijnen:
  Manco’s, transportschades en verkeerde leveringen: 2 werkdagen
  Verkeerd bestelde producten of aantallen:                   5 werkdagen

 

Reden retour

 • In het geval van manco’s, transportschade of een verkeerde levering, dient hiervan bij ontvangst van de goederen een aantekening gemaakt te worden op de te ondertekenen vrachtbrief. Vervolgens stuurt u het ingevulde reclamatieformulier, indien mogelijk voorzien van foto’s, naar info@vanswaay.nl. Wanneer de aantekening op de pakbon ontbreekt, wordt dit normaliter beschouwd als complete levering.
 • Wanneer u verkeerde producten of aantallen besteld heeft, kunt u dit Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Om de retour hiervan in werking te zetten, vult u het reclamatieformulier in en stuur u deze naar info@vanswaay.nl.

 

Beoordeling retouren en reclamaties

 • Nadat u het reclamatieformulier naar ons heeft verstuurd, zullen wij uw retour en de reden hiervan beoordelen. Daarna zullen we contact met u opnemen over het vervolg.

 

Retour halen

 • Na goedkeuring zal uw retour bij een eerstvolgende levering opgehaald Hier plannen wij geen apart transport voor in.
 • U dient zelf zorg te dragen voor het correct inpakken van de retourgoederen voor transport. Eventueel ontstane transportschade door het verkeerd verpakken van de goederen, zal in mindering gebracht worden van het te crediteren bedrag.
 • De chauffeur is verantwoordelijk voor het vervoer en mag daarom goederen die in zijn/haar ogen niet deugdelijk zijn ingepakt weigeren mee te nemen.

Retourkosten

 • In het geval van manco’s, transportschade of een verkeerde levering door Van Swaay, zullen geen retourkosten in rekening worden gebracht.
 • Wanneer u verkeerde producten of aantallen besteld heeft, zal 20% van de verkoopprijs van de geretourneerde goederen in rekening gebracht worden als retourkosten met een minimum van €25,- excl. btw per kub.

Crediteren

 • Zodra de retourgoederen bij Van Swaay zijn gearriveerd, worden ze gecontroleerd en beoordeeld. Na een goede beoordeling ontvangt u een credit. Indien de retourgoederen niet goed beoordeeld worden, zullen we contact met u opnemen over de verdere afwikkeling.

Maatwerk

 • Wanneer producten voor u op maat zijn gemaakt, kunnen deze niet geretourneerd

Hout is een natuurproduct

Hout is sterk, licht, makkelijk verwerkbaar en heeft een natuurlijk en tijdloos karakter. Het is een veelzijdig materiaal om eindeloos mee te werken. Maar… hout kan ook oneffenheden vertonen, die van nature bij hout horen. Hout leveren zonder oneffenheden brengt per definitie verspilling van kostbaar hout mee en is dus niet duurzaam.

Daarom tonen wij u hieronder een aantal natuurlijke eigenschappen van hout, zodat we op één lijn zitten wat betreft de kwaliteitsverwachting.

Hars

Merg

Oppervlakteschimmel

Noesten/kwasten

Maatvastheid (krimpen/uitzetten)

Scheuren

 

Meer informatie en tips omtrent bovenstaande eigenschappen kunt u vinden op www.vanswaay.nl.

 

Weersinvloeden

Het weer kan invloed hebben op de esthetiek van houtproducten. Zo kan hout door de zon verkleuren/vergrijzen en kan hout kromtrekken wanneer het te snel droogt. Om dit tijdens de opslag tegen te gaan, is het advies om houtproducten buiten en onder een afdak op te slaan, uit de zon en in de wind. Op die manier krijgt de zon niet de kans om het hout tijdens opslag te laten verkleuren en de buitenopslag zorgt voor een natuurlijker vochtpercentage in het hout. Daarnaast zorgt de wind ervoor dat water minder snel op de houtproducten blijft liggen. Wanneer houtproducten verwerkt zijn en men wil het vergrijzingsproces vertragen, is het advies om een (kleurloze) beits te gebruiken.

 

Reclamatieformulier Versie 2022

Wij willen u vragen het reclamatieformulier volledig in te vullen en deze te e-mailen naar info@vanswaay.nl.

Copyright © Van Swaay. All rights reserved.